مجله آوش فرنیچر
نقش رنگ در دکوراسیون داخلی

نقش رنگ در دکوراسیون داخلی بر هیچ کس پوشیده نیست. شاید طراحی داخلی برای بسیاری از افراد کاری پیچیده به نظر برسد.
در واقع برخی از افراد فکر می کنند که برای طراحی داخلی خانه خود یا باید در رشته طراحی داخلی تحصیل کرده باشند یا باید یک طراح داخلی را استخدام کنند. اما هیچکس به اندازه شما نمی تواند خانه ای راحت و مطابق با خواسته هایتان طراحی کند.
هدف این بلاگ
در این بلاگ تصمیم دارم به شما 7 اصل اولیه طراحی داخلی را بگویم تا شما بتوانید با کمک گرفتن از این اصول اولیه و درک نقش رنگ در دکوراسیون داخلی خودتان منزل یا هر مکانی که دوست دارید را طراحی کنید. پس در آوش فرنیچر با ما همراه باشید:
7 اصل طراحی دکوراسیون داخلی
پیش از اینکه بخواهیم درباره نقش رنگ در دکوراسیون داخلی صحبت کنیم بهتر است درباره 7 اصل اولیه طراحی داخلی بدانیم. این 7 اصل کمک می کنند بتوانید در طراحی داخلی از رنگ ها درست استفاده کنید.
1. تعادل و فضا
بهتر است قبل از طراحی اتاق، اندازه و ابعاد کلی آن را بدانید. در کنار آن به جای قرار گیری پنجره ها و در ها توجه کنید و با در نظر گرفتن آن ها دکور را طراحی کنید.
همچنین باید بدانید که در دکوراسیون، فضایی پر از مبلمان و دکور، فضایی مثبت است، در حالی که مکانی خالی از دکور یا مبلمان، فضایی منفی است. پس برای ایجاد یک اتاق با دکوراسیون زیبا، باید بین فضاهای مثبت و منفی خود تعادل ایجاد کنید. در زیر انواع تعادل را برای شما آورده ام:
تعادل متقارن:
یکی از ساده ترین راه های تعادل، استفاده از تقارن است. اگر اتاق را از وسط نصف کنید، دکوراسیون و رنگ های یک طرف با طرف دیگر باید مطابقت داشته باشند.
برای کمک به تجسم مفهوم تعادل متقارن، که گاهی اوقات تعادل رسمی نامیده می شود، تختی را تصور کنید که در دو طرف آن پاتختی همراه با چراغ های مشابه قرار دارد.
تعادل نامتقارن:
یک رویکرد بسیار آزادتر برای تعادل، طراحی داخلی نامتقارن است. برای مثال در پاتختی های دو طرف تخت، چراغ هایی با پایه های متفاوت قرار دهید یا شاید اتاق نشیمن خود را به دو قسمت تقسیم کنید که در یک طرف کاناپه و در طرف دیگر دو صندلی قرار داشته باشد.
تعادل شعاعی:
در این تعادل شما نیاز به یک نقطه کانونی مانند یک آینه، شومینه یا صندلی دارید که بتوانید مبلمان دیگر را در اطراف آن بچینید.
2. وحدت
بهتر است که اتاق شما یک تم منسجم داشته باشد. به عنوان مثال رنگ تمام مبلمان چوبی باشد یا مبلمان اندازه مشابهی داشته باشند.

وحدت
3. ریتم
ریتم در معماری داخلی به معنای تکرار است. یعنی دکور اتاق به شکل مناسبی تکرار شده باشند. مثلا مبلمان آشپزخانه و نشیمن با چوب مشابهی ساخته شده باشند یا برای تمام شیر آلات خانه از یک روکش استفاده کنید.

ریتم
4. خطوط و تناسب
در طراحی باید سه خط افقی، عمودی و مورب در نظر گرفته شود. خطوط افقی مثل میز ها، خطوط عمودی مثل در ها و خطوط مورب مانند راه پله ها.
همچنین اندازه فضایی که دارید آن را طراحی می کنید، تعیین می کند که اشیاء چگونه آنجا قرار بگیرد. مثلا یک مبل بزرگ در یک اتاق بزرگ مناسب است اما یک اتاق کوچک را شلوغ می کند. خطوط و نسبت ها تعیین می کنند که چه وسایلی را به چه شکل در فضا قرار دهید.

خطوط و تناسب
5. کنتراست
قرار دادن یک یا دو وسیله متضاد با سبک اتاق شما می توان با ایجاد کنتراست اتاق را جذاب کند. مثلا نشیمن خود را خاکستری کنید و در حالی که تمام مبلمان شما چوبی به رنگ خنثی هستند، یک کوسن با رنگ روشن روی کاناپه قرار دهید. یا یک وسیله به شکل دایره در اتاقی که تماما مربع است قرار دهید.

کنتراست
6. تاکید
تخت در اتاق خواب و میز غذاخوری در سالن غذاخوری نقاط کانونی به حساب می آیند. ایجاد تاکید روی نقاط کانونی خانواده و مهمان های شما را تشویق می کند که اطراف آن نقطه جمع شوند.
7. جزئیات
در نهایت، آخرین اصل، توانایی توجه به جزئیات است. گاهی اوقات، جزئیات کوچک می توانند یک اتاق را از چیزی که هست بهتر کنند. دسته گلی با چیدمان بی عیب و نقص، گلدوزی های جذاب روی پارچه ها، سبک و رنگ منحصر به فرد و حتی لوازم جانبی حمام، همه این جزئیات کوچک فضا را زیبا می کند.

جزئیات
نقش رنگ در دکوراسیون داخلی
تئوری رنگ به معنای درک چگونگی تعامل رنگ ها و چگونگی ایجاد یک ترکیب هماهنگ با رنگ ها است. درک تئوری رنگ می تواند به اصول طراحی داخلی مانند تضادها، وحدت و تاکید کمک کند. رنگ ها، سایه ها، توناژ های رنگی یا ترکیب چند رنگ، در طراحی داخلی جلوه های متعددی برای شما ایجاد می کند.
چرخه رنگ یکی از بهترین ابزارهایی است که به شما در طراحی و درک تئوری رنگ کمک می کند. شما می توانید به راحتی بسیاری از چرخه های رنگ را از اینترنت پیدا کنید. یک چرخه رنگ از موارد زیر تشکیل شده است:
رنگ های اصلی:
قرمز، زرد و آبی رنگ های اصلی هستند.
رنگ های ثانویه:
رنگ های ثانویه از ترکیب قرمز، زرد و آبی با هم ایجاد می شوند. نارنجی، سبز و بنفش رنگ های فرعی یا ثانویه هستند.
رنگ های ثالثیه:
وقتی یک رنگ اصلی مانند قرمز را با یک رنگ ثانویه مانند بنفش مخلوط می کنید تا رنگ متفاوتی از بنفش ایجاد کنید، آن رنگ دیگر بنفش ثالثیه است.
رنگ های مکمل:
این دو رنگ در چرخه رنگ روبروی یکدیگر قرار می گیرند و تضاد شدیدی را در طراحی داخلی ایجاد می کنند. به عنوان مثال، قرمز و سبز، زرد و بنفش مکمل یکدیگر هستند.
مکمل چندگانه:
یک رنگ با دو رنگ اطراف مکمل خود، مکمل چندگانه را تشکیل می دهد. به عنوان مثال، نارنجی، زرد و آبی مکمل های چندگانه هستند.
رنگ های مشابه:
رنگ های مشابه در کنار هم روی چرخه رنگ قرار می گیرند و فضای دلپذیری را در طراحی ایجاد می کنند. به عنوان مثال، قرمز و بنفش، آبی و سبز رنگ های مشابهی هستند.
تک رنگ:
برای ایجاد یک فضای آرام می توانید از توناژ های مختلف رنگ آبی استفاده کنید.
رنگ های خنثی:
سفید، سیاه، خاکستری، بژ و قهوهای رنگهای خنثی هستند که به راحتی میتوانند با هر رنگ دیگری در اتاق قرار بگیرند.

رنگ های خنثی
نقش دمای رنگ در دکوراسیون داخلی
رنگ های سرد، مانند آبی و سبز، فضایی آرام را ایجاد می کنند، در حالی که رنگ های گرم، مانند قرمز، نارنجی و زرد، رنگ های پر انرژی هستند. یک رنگ خنثی مانند بژ یا خاکستری بین دو رنگ سرد یا گرم تعادل برقرار می کند.
برای ایجاد کنتراست های بصری خیره کننده، می توانید رنگ های دمایی مختلف را ترکیب کنید، مانند ترکیب یک رنگ سرد با گرم، یا رنگ های مکمل مانند صورتی و سبز.

دمای رنگ
نقش رنگ در بازتاب عاطفی
رنگ ها تاثیر عمیقی بر روحیه و احساسات شما دارند. هنگام انتخاب رنگ برای یک فضا، مهم است که به این فکر کنید که آن فضا برای چه چیزی استفاده خواهد شد. به عنوان مثال رنگ آبی و سبز برای یک اتاق آرامش بخش مناسب است. همچنین رنگ پر انرژی ای مانند قرمز برای باشگاه می تواند مفید باشد.

نقش رنگ در بازتاب عاطفی
نکاتی برای انتخاب رنگ
در زیر نکاتی را برای انتخاب رنگ مناسب خانه برای شما آورده ام:
- از چرخه رنگ استفاده کنید.
- رنگ ها و توناژ ها را درک کنید.
- رنگ ها را با دقت و با فکر کردن به جلوه ای که در اتاق می خواهید انتخاب کنید.
- از تک رنگ ها برای ایجاد تعادل استفاده کنید.
- تعادل رنگ های اصلی و ثانویه را برای یک ترکیب بصری جذاب ایجاد کنید.
- به نسبت رنگ فکر کنید. یعنی از یک رنگ به میزان خیلی زیاد استفاده نکنید.
- نور فضا را برای انتخاب رنگ در نظر بگیرید.
- حتما به طراحی خود رنگ های خنثی را اضافه کنید.
سخن آخر
با در نظر گرفتن این اصول اولیه و با گذشت زمان و آزمایش چرخه رنگ، شما به خوبی در حال درک اصول طراحی داخلی و تئوری رنگ برای طراحی خانه یا اتاق رویاهای خود می شوید.
ترکیب کردن
ادغام اصول طراحی داخلی و تئوری رنگ به منبعی ارزشمند در طراحی خانه شما تبدیل خواهد شد و به ایجاد یک فضای ایده آل برای شما کمک خواهد کرد. پس امیدوارم که مطالعه این بلاگ برای شما ارزشمند بوده باشد.
اگر شما هم به دکوراسیون داخلی و طراحی مثبت و جذاب علاقه دارید پیشنهاد ما به شما این است که محتواهای زیر را مطالعه کنید: