اگر برای تزئین کتابخانه خود به مشکل خورده اید، ما در این بلاگ تصمیم داریم ایده های جذاب و آسان برای تزئین کتابخانه را با شما در میان بگذاریم. با مطالعه این بلاگ دیگر برای چیدن کتابخانه های خود، به طراح داخلی نیازی ندارید و می توانید به آسانی کتابخانه هایتان را بر اساس سبک خانه خود تزئین کنید. پس در آوش فرنیچر با ما همراه باشید:
2 نکته که هنگام تزئین کتابخانه باید رعایت کنید
نکات زیادی برای تزئین کتابخانه وجود دارد که در ادامه به طور کامل تر توضیح داده ام اما از نظر من دو نکته زیر از همه مهم تر است:
- یک کتابخانه را نمی توانید در 15 دقیقه تزئین کنید.
- کتابخانه خود را به شکل شبکه ای تزئین کنید.
در تزئین کتابخانه صبور باشید
پس اولا در تزئین کتابخانه نباید عجله کنید. همچنین باید برای تزئین کتابخانه تکنیک های ساده ای مانند چیدمان شبکه ای را یاد بگیرید. در ادامه به سوالاتی که ممکن است برای شما در چیدن کتابخانه مطرح شده باشد پاسخ داده ایم:
چه چیزی را باید داخل کتابخانه قرار دهم؟
شما می توانید هر چیزی را در کتابخانه خود قرار دهید اما باید مراقب باشید که کتابخانه به هم ریخته نشود. در زیر لیستی از وسایل جانبی محبوب که می توانید در کتابخانه در کنار کتاب های خود قرار دهید را برایتان آورده ام:
- گلدان
- سبدها
- یک ظرف منحصر به فرد
- اثر هنری
- گیاه
- جعبه تزئینی
- مجسمه
- وسایل معماری
- ساعت
- قاب عکس
- شمع
- مجموعه ای از زیورآلات
چه پالت رنگی برای کتابخانه مناسب است؟
پالت رنگی می تواند کمک کند تا وسایلی که در کتابخانه گذاشته اید در کنار هم زیبا به نظر برسند. یک کتابخانه در صورتی زیبا به نظر می رسد که همه وسایل موجود در آن حول یک رنگ هماهنگ چیده شده باشند.
رنگ های متضاد می تواند کتابخانه شما را زنده کند. همچنین برای تنوع بیشتر می توانید از سایه ها و توناژ رنگ های مختلف استفاده کنید.
سبک دکوراسیون شما چیست؟
علاوه بر رنگ، وسایل موجود در کتابخانه باید با سبک دکوراسیون شما سازگار باشد. وقتی کسی به کتابخانه شما نگاه می کند باید بتواند شما را بفهمد. البته این به این معنا نیست که اجازه ندارید وسیله ای که با سبک شما سازگار نیست در کتابخانه قرار دهید. خیر شما می توانید مثلا عروسک بچگی خود را که دور از سبک کتابخانه است در آن قرار دهید اما نباید بیشتر از یک یا دو مورد باشد.
تزئین کتابخانه را از کجا شروع کنیم؟
مکان درستی برای شروع چیدن کتابخانه وجود ندارد. بعضی از افراد دوست دارند از طبقه های پایین شروع کنند و بعضی ها از طبقه های بالا. حتی می توانید از قفسه وسط شروع کنید. مهم این است که برای چیدن کتابخانه خود وقت بگذارید.
بهترین کار این است که فقط شروع کنید. از کجا زیاد مهم نیست. پس در ادامه با ما همراه باشید تا نکات مهم چیدن کتابخانه را به شما بگویم:
کتاب ها
کتاب ها اصلی ترین بخش کتابخانه هستند. هم می توانید آن ها را در کتابخانه به صورت عمودی قرار دهید هم به صورت افقی. اگر کتابخانه شما قفسه های عمیقی دارد می توانید با قرار دادن وسایل مرتبط و جذاب به زیبایی کتابخانه خود بیافزایید.
رعایت چند اصل در تزئین کتابخانه ضروری است
1. اصل اول: تعادل
همچنین تعادل در چیدن کتاب ها بسیار مهم است. بهتر است کتاب ها را بر حسب اندازه، رنگ و … به طور منظم در کل کتابخانه بچینید. ساده ترین راه برای این کار این است که در میان کتابخانه خود یک خط خیالی بکشید.
اول از همه، وسایل و کتاب های خود را به صورت متقارن در کتابخانه قرار دهید و هرگاه احساس کردید که یک سمت قفسه انگار وزن بیشتری دارد (منظور از وزن، وزن بصری است. یعنی در یک سمت تراکم بالاتر و سمت دیگر تراکم پایین تر است) با جابه جایی وسایل می توانید تعادل را برقرار کنید.
2. اصل دوم: ارتفاع
چشمان ما عاشق سفر از یک شی به شی دیگر است. و این کار را با توجه به تفاوت ارتفاع اجسام انجام می دهد. برای همین بهتر است وسایل با ارتفاع های متفاوت را در کنار هم قرار دهید. وسایل با ارتفاع یکسان در کنار هم خسته کننده می شوند.
3. اصل سوم: اعداد فرد
بهتر است کتابخانه خود را با استفاده از اعداد فرد طراحی کنید. مثلا سه وسیله را کنار هم قرار دهید یا کتاب ها را به پنج دسته تقسیم کنید. چشمان ما وسایلی را که به گروه های سه نفره تقسیم شده اند را دوست دارند. راه های زیادی برای اضافه کردن یک گروه سه نفره به کتابخانه شما وجود دارد که در زیر به آن اشاره کرده ام:
- کتاب ها را در کنار یک اثر هنری بزرگتر و یک شی تزئینی در بالای کتاب ها قرار دهید.
- سه شمعدان یا گلدان کوچک را کنار هم بگذارید.
- یک کتاب بزرگ را به شکل افقی گذاشته و یک کتاب و یک ظرف تزئینی را روی آن قرار دهید.
- یک فانوس را روی یک کتاب بگذارید و یک گیاه مصنوعی کوچک در کنار آن اضافه کنید.
4. اصل چهارم: تکرار
استفاده از تکرار نیز از دیگر روش هایی است که باعث می شود چشم های ما در اطراف قفسه حرکت کنند. بافت ها، رنگ، اشیاء تزئینی، الگو ها و شکل ها مواردی هستند که می توانید برای تزئین یک کتابخانه آن ها را تکرار کنید. رنگ و شکل دو عنصر تکرار شونده قوی در کتابخانه به حساب می آیند.
5. اصل پنجم: لایه بندی
به جای اینکه اشیاء یا کتاب های خود را به شکل نواری در کنار هم بچینید می توانید با روی هم، کنار هم و جلوی هم قرار دادن آن ها، آن ها را به صورت هنرمندانه بچینید. به این کار لایه بندی می گویند.
همچنین می توانید از یک کاغذ دیواری یا یک پارچه برای پس زمینه کتابخانه خود استفاده کنید. این کار تاثیر زیادی روی عمق کتابخانه شما دارد.
مراقب باشید:
البته باید به این نکته هم توجه کنید که لایه بندی بیش از حد می تواند فضا را شلوغ کند. پس سعی کنید در کتابخانه های خود از لایه بندی های ساده استفاده کنید.
6. اصل ششم: تنظیم و تنظیم مجدد
اگر بعد از تمام شدن تزئین کتابخانه، از آن راضی نبودید می توانید با اضافه کردن، کم کردن و جابه جایی وسایل برای بار دوم و حتی سوم چیدمان قفسه خود را تغییر دهید. این کار با اینکه زمان زیادی را نیاز دارد اما فرآیندی لذت بخش است که زیبایی کتابخانه شما را چندین برابر می کند.
استفاده از موبایل هوشمند
شما می توانید از موبایل هوشمند خود برای تزئین کتابخانه کمک بگیرید. با عکاسی از کتابخانه خود، می توانید از پیشنهاد برنامه ها و هوش مصنوعی های متنوع استفاده کرده و کتابخانه خود را تزئین کنید.
7. اصل هفتم: نگاه با فاصله
این ترفند به این معنا نیست که دور از کتابخانه خود بایستید و آن را نگاه کنید. به شما پیشنهاد می کنم که بعد از تزئین کتابخانه مدتی آن را نگاه نکنید و کمی از آن دور شوید. بعد از یک یا دو روز دوباره به کتابخانه خود نگاه کنید.
این ترفند زمانی جواب می دهد که شما از تزئین خود ناامید شده اید. ممکن است فردا که دوباره به آن نگاه می کنید دید شما تغییر کرده باشد و چیدمان شما از نظرتان بهتر باشد. همچنین اگر چیزی از نظرتان همچنان خوب نیست می توانید فورا آن را تغییر دهید.
سخن آخر
تزئین کتابخانه یک فرآیند یادگیری مدام است. پس زیاد به خودت سخت نگیر. مطمئن باش که هر دفعه از دفعه قبل بهتر کتابخانه خود را تزئین می کنید. امیدوارم با مطالعه این بلاگ نکات مفید زیادی برای زیبا تر کردن کتابخانه خود یاد گرفته باشید.