Uncategorized

روانشناسی رنگ برای 11 رنگ پر کاربرد در دکوراسیون داخلی

روانشناسی رنگ 11 رنگ پر کاربرد در دکوراسیون داخلی

روانشناسی رنگ ها به ما کمک می کند در جایی زندگی کنیم که آرامش درونی خود را بازیابیم. در این بلاگ به صورت تخصصی اما کاملا ساده بیان می کنیم چطور با کمک آشنایی با روانشناسی رنگ ها زیباترین دکوراسیون داخلی را داشته باشیم.

 

طراحی داخلی هنر بازتاب دهنده شخصیت

 طراحی داخلی هنری است که شخصیت افراد را با علایق آنها ترکیب می‌کند تا درون خود را به دیگران نشان دهند. اتاق ها مانند یک بوم خالی هستند که باید آن ها را با رنگ پر کنید.

از آنجایی که دوستان، مشتری ها و خانواده در جایی که شما طراحی می کنید وقت می گذرانند باید پیامد رنگ هایی که در این مکان ها استفاده می کنید را در نظر بگیرید. پس در آوش فرنیچر با ما همراه باشید تا شما را با روانشناسی رنگ آشنا کنیم:

 

طراحی داخلی هنر بازتاب دهنده شخصیت

طراحی داخلی هنر بازتاب دهنده شخصیت

 

روانشناسی رنگ چیست؟

روانشناسی رنگ نظریه ای است که نشان می دهد چگونه هر رنگ بر خلق و خو، عملکردها، خلاقیت و بهره وری افراد تأثیر می گذارد.  وقتی فردی با رنگ های آرام بخش مانند آبی یا سبز احاطه می شود، احساس آرامش می کند.

در حالی که اگر فردی با رنگ های پر جنب و جوش مانند قرمز، قهوه ای یا نارنجی احاطه شود، احساس انرژی و اشتیاق می کند.  به همین شکل، رنگ های خنثی مانند سفید یا خاکستری به افراد احساس آرامش می دهد.

 

تاثیر روانشناسی رنگ بر طراحی داخلی

رنگ ها یکی از عوامل مهم در طراحی داخلی هستند.  رنگ دیوارها، مبلمان، عناصر طبیعی مثل گیاهان، وسایل تزیینی و چراغ ها همگی نقش مهمی در روحیه ساکنین دارند.  افراد ساعت ها در محاصره ترکیب رنگ هایی که شما انتخاب می کنید سپری می کنند.

پس باید رنگ ها را بر اساس شخصیت و خواسته های هر فرد انتخاب کنید. این کار باعث می شود آنها در خانه خود احساس راحتی و آرامش کنند و همچنین در محل کار نیز بهره وری بیشتری داشته باشند.

 

تاثیر نظر شخصی افراد در انتخاب رنگ

البته باید این نکته را در نظر بگیرید که هر فرد نسبت به هر رنگ واکنش متفاوتی نشان می دهد. به عنوان مثال بعضی ها رنگ سیاه را افسرده کننده می دانند اما افراد دیگر این رنگ را نشان دهنده نظم می دانند. برای همین نظر هر شخص برای انتخاب رنگ مهم است.

 

روانشناسی 11 رنگ پرکاربرد در دکوراسیون داخلی

در زیر لیستی از 11 رنگی که معمولا در دکوراسیون داخلی استفاده می شوند و تأثیراتی که بر ذهن انسان می گذارند را با هم مرور می کنیم:

 

 1. روانشناسی رنگ قرمز

رنگ قرمز جزو پر جنب و جوش ترین رنگ هاست. این رنگ فضایی از عشق و رفاقت ایجاد می کند. استفاده از رنگ قرمز در طراحی به کل اتاق هیجان و نشاط می بخشد.

 

روانشناسی رنگ قرمز

روانشناسی رنگ قرمز

 

کاربرد رنگ قرمز

می توانید از رنگ قرمز در ساختمان های اداری یا دفاتر خانگی، در اتاق نشیمن و اتاق خواب استفاده کنید.  در ادارات، قرمز نشان دهنده قدرت، اراده، سطح انرژی بالا و دوستی است.

از طرفی این رنگ در اتاق نشیمن نشان دهنده دوستی و تحریک کننده گفت و گو است. اما بهترین کاربرد این رنگ در اتاق خواب است، جایی که احساس عشق، میل و اشتیاق را بر می انگیزد.

 

احساساتی که رنگ قرمز بر می انگیزد

این رنگ همچنین احساسات خشم و انتقام را القا می کند، به همین دلیل است که بهتر است آن را با رنگ های آرامش بخش مانند سفید یا بژ ترکیب کنید تا احساسات انسان را متعادل کند.

 

2. روانشناسی رنگ قهوه ای

رنگ قهوه ای با جوهره ملایم خود می تواند در فضاهای وسیع عناصر مختلف مدرنیسم و کلاسیک را همگام کند. اما بهتر است که از این رنگ کم استفاده کنید. زیرا این رنگ به دلیل تمایل به آرام کردن حواس، می تواند منجر به عدم تحرک یا از بین بردن اهداف شود.

 

روانشناسی رنگ قهوه ای

روانشناسی رنگ قهوه ای

 

رنگ های مناسب برای ترکیب با رنگ قهوه ای

به شما پیشنهاد می کنم که حتما رنگ قهوه ای را با رنگ های شاد و یا پر انرژی ترکیب کنید. این رنگ در ترکیب با رنگ های پر جنب و جوش می تواند نمادی از انعطاف پذیری و امنیت باشد. همچنین این رنگ تمایل به تحریک افسردگی دارد، بنابراین حتما باید با رنگ های شاد مانند زرد، سفید، قرمز، سبز و نارنجی ترکیب شود.

 

3. روانشناسی رنگ نارنجی

یکی دیگر از رنگ های پر جنب و جوش نارنجی است.  این رنگ نماد آفتاب و طبیعت است.  نارنجی و تمام سایه های آن تقریباً تأثیر مثبتی بر روان دارند.  به عنوان مثال رنگ طلایی نشان دهنده ثروت و رفاه است. استفاده از این رنگ در محل کار شما می تواند به مشتری احساس خوبی بدهد.

 

روانشناسی رنگ نارنجی

روانشناسی رنگ نارنجی

 

احساساتی که رنگ نارنجی بر می انگیزد

رنگ نارنجی همانند قرمز، الهام بخش میل، عشق، تمایلات جنسی و افزایش اشتها است.  این رنگ عمدتاً تأثیر آرام بخشی بر حواس دارد زیرا افراد را به یاد دراز کشیدن در ساحل و نوشیدن نوشیدنی های استوایی می اندازد.

کاربرد رنگ نارنجی

بهترین استفاده از رنگ نارنجی در اتاق خواب ها با رنگ های اضافی است. زیرا این رنگ، جلوه شدید رنگ ها را کاهش می دهد. همچنین این رنگ در باشگاه ها برای تحریک افراد به جنب و جوش استفاده می شود.  از طرفی این رنگ اشتها را افزایش می دهد. به همین دلیل برای آشپزخانه و رستوران ها رنگ مناسبی است.

 

4. روانشناسی رنگ زرد

رنگ زرد که نمادی از نور خورشید است و در نتیجه اثر نور و شادی را گسترش می دهد. در طراحی داخلی رنگ زرد برای آشپزخانه، فضاهای غذاخوری، راهروها و حمام توصیه می شود.  زیرا این رنگ به طور خودکار روحیه افراد را بالا می برد و اتاق را روشن و آفتابی می کند.

 

روانشناسی رنگ زرد

روانشناسی رنگ زرد

 

احساساتی که رنگ زرد بر می انگیزد

اگرچه بیشتر سایه‌های زرد تأثیر مثبتی بر روان دارند، اما این رنگ ها احساس کسل شدن، عذاب و بیماری را تحریک می کنند. پس بهتر است از این رنگ در اطراف خانه آن هم کم استفاده کنید. از طرفی این رنگ فشار خون را بالا می برد و مغز فشار خون بالا را با احساس خشم مرتبط می کند و باعث می شود مردم بی دلیل عصبی شوند.

 

5. روانشناسی رنگ سبز

وقتی مردم رنگ سبز را می بینند به طبیعت فکر می کنند.  اگرچه در حقیقت طبیعت می تواند ظالم باشد، اما روان انسان طبیعت را با طراوت، آرامش و اعتماد پیوند می دهد.  بنابراین، سبز یک رنگ قدرتمند در طراحی داخلی است.

 

روانشناسی رنگ سبز

روانشناسی رنگ سبز

 

احساساتی که رنگ سبز بر می انگیزد

سبز یک رنگ بسیار متنوع است.  سایه های مختلف سبز باعث ایجاد احساسات مختلف می شود.  در حالی که سبز روشن و آبی اثر آرام بخش دارند، سبز تیره بیشتر با حرص و حسادت همراه است.  از طرف دیگر سبز زیتونی در سراسر جهان برای صلح و هماهنگی شناخته شده است.

کاربرد رنگ سبز

سبز را می توان در سایه های مختلف در سراسر خانه استفاده کرد.  می توانید از سایه های روشن تری روی دیوارها استفاده کنید تا با گیاهان که به رنگ سبز تیره هستند، کنتراست ایجاد شود.

 

6. روانشناسی رنگ آبی

آبی یکی از آرامش بخش ترین رنگ ها در پالت طراحی داخلی است.  با توجه به اثرات روانی این رنگ، آبی ذهن را آرام می کند و ضربان قلب، متابولیسم و فشار خون را کاهش می دهد.

 

روانشناسی رنگ آبی

روانشناسی رنگ آبی

 

احساساتی که رنگ آبی بر می انگیزد

به ویژه سایه های آبی مانند آبی آسمانی و آبی روشن تأثیر شفابخشی بر ذهن دارند.  ساکنان را به یاد دریا یا استخرهای شنا می اندازد.  آبی تنها رنگی است که تاثیرات مثبت آن خیلی بیشتر از تاثیرات منفی است.

کاربرد رنگ آبی

در تمام قسمت های خانه می توانید از سایه های مختلف آبی استفاده کنید.  می توانید از سایه های تیره تر به عنوان رنگ اصلی استفاده کنید و آن را با زرد ست کنید و برای آشپزخانه، اتاق بازی و … استفاده کنید، همچنین می توانید ترکیبی از رنگ های آبی روشن و تیره را در اتاق خواب و اتاق غذاخوری به کار ببرید.

شاید بودن در اتاق کوچک آبی به شما احساس ترسناکی مانند گیر افتادن در یک یخ را بدهد اما این مشکل با اضافه کردن رنگ های گرم درست می شود.

 

7. روانشناسی رنگ بنفش

رنگ بنفش معمولاً با ظرافت و سلطنت همراه است. رنگ های روشن بنفش مانند بنفش یا آلویی باعث جذاب تر شدن کار شما می شود.  در حالی که سایه های روشن تر بنفش مانند اسطوخودوس و ارغوانی جلوه ای آرام اما سلطنتی در طراحی شما ایجاد می کنند.

 

روانشناسی رنگ بنفش

روانشناسی رنگ بنفش

 

کاربرد رنگ بنفش

از آنجایی که رنگ بنفش الهام‌بخش خلاقیت است، می‌توانید از آن در اتاق‌های رختکن، کمد دیواری، استودیوهای هنری یا حتی آشپزخانه استفاده کنید.  این رنگ به ویژه در میان نوجوانان محبوب است زیرا آنها را به سوی خلاقیت و هنر تشویق می کند.

 

8. روانشناسی رنگ صورتی

رنگ صورتی بر احساسات قلبی شما تأثیر می‌گذارد.  صورتی و تمام سایه های آن در صورت استفاده مناسب، فضایی از عشق و شفقت ایجاد می کنند.

 

روانشناسی رنگ صورتی

روانشناسی رنگ صورتی

 

احساساتی که رنگ صورتی بر می انگیزد

اگرچه صورتی تا حد زیادی رنگی زنانه به نظر می رسد، اما همچنان می توانید از این رنگ برای اتاق یک مرد استفاده کنید. این رنگ همچنین احساس راحتی و عشق را بر می انگیزد.

رنگ صورتی را با رنگ های طبیعی یا رنگ های قرمز پررنگ و سفید مخلوط کنید تا به تعادل برسد. صورتی بهتر است در رنگ اتاق دختران نوجوان یا در اتاق نشیمن و حمام استفاده شود تا فضای شاد و لذتبخشی ایجاد کند.

 

9. روانشناسی رنگ مشکی

رنگ مشکی نشان دهنده سادگی و کارایی است.  این رنگ در طراحی داخلی و معماری مدرن بهترین کارایی را دارد.

 

روانشناسی رنگ مشکی

روانشناسی رنگ مشکی

 

رنگ های مناسب برای ترکیب با رنگ مشکی

از نظر روانی، یک اتاق کاملاً سیاه می‌تواند غافلگیرکننده و غم‌انگیز باشد.  با این حال، اگر این رنگ را با قرمز، سفید، آبی یا تقریبا هر چیز دیگری ترکیب کنید، کنتراست عالی ایجاد می کند.

بر خلاف تصوری که بیشتر مردم دارند، افزودن رنگ مشکی برای طراحی داخلی به خصوص در آشپزخانه، اتاق نشیمن، ناهارخوری و حمام انتخابی عالی است.

 

 10. روانشناسی رنگ خاکستری

رنگ خاکستری یکی دیگر از رنگ های خنثی است که به شدت با ظرافت و استایل همراه است.  اگرچه در مورد تأثیرات خاکستری بر ذهن انسان اختلاف نظر وجود دارد، اما اگر به درستی استفاده شود، می تواند تأثیر کاملاً مثبتی داشته باشد.

 

روانشناسی رنگ خاکستری

روانشناسی رنگ خاکستری

 

رنگ های مناسب برای ترکیب با رنگ خاکستری

برخی افراد این رنگ را افسرده کننده می دانند. با این حال این رنگ برای خنثی کردن رنگ های پر جنب و جوش مانند نارنجی عالی است. همچنین شما می توانید از خاکستری روشن در دیوار ها استفاده کنید. این رنگ احساسات متفاوتی را در افراد مختلف ایجاد می کند. این رنگ می تواند برای بعضی ها آرامش بخش و برای افراد دیگر افسرده کننده باشند.

 

11. روانشناسی رنگ سفید

رنگ سفید معروف ترین رنگ خنثی است.  با اینکه رنگ سفید طیف رنگی ندارد اما در طراحی داخلی رنگی قدرتمند است. این رنگ با آرامش همراه است. به همین دلیل در معماری ژاپن از آن کم استفاده می شود.

 

روانشناسی رنگ سفید

روانشناسی رنگ سفید

 

کاربرد رنگ سفید

کثیفی ها روی رنگ سفید به راحتی دیده می شوند برای همین این رنگ نشان دهنده تمیزی است. اگر از این رنگ در دیوار های خود استفاده کنید، اتاق، بزرگ تر و تمیز تر به نظر می رسد و برای افرادی که ترس از فضای بسته دارند بسیار مناسب است.

سفید نماد ساده زیستی

رنگ سفید نماد ساده زیستی است برای همین می توانید در هر قسمتی از خانه از جمله اتاق خواب، حمام، آشپزخانه، اتاق نشیمن و ناهارخوری از رنگ سفید استفاده کنید و یا می توانید به سادگی از رنگ سفید در کل خانه خود استفاده کنید.  این کار تنش فضای شما را کاهش می دهد.

 

کاربرد ترکیب رنگ ها برای افراد مختلف

افراد مضطرب یا افسرده

برای افراد معتاد به کار، سایه‌های قرمز، سفید و مشکی بهترین تاثیر را دارند زیرا الهام بخش فرد برای عملکرد خوب هستند.  به طور مشابه، برای افرادی که از فشار خون، اضطراب یا افسردگی رنج می برند، رنگ های سرد مانند آبی یا سبز ایده آل هستند.

همچنین می توانید از رنگ سفید برای تقویت روحیه آنها استفاده کنید. برای این افراد از رنگ‌هایی مانند سیاه، خاکستری یا قرمز اجتناب کنید زیرا این رنگ‌ها ممکن است احساسات منفی را افزایش دهند.

افراد شاد و پر انرژی

برای افراد شاد زرد، صورتی، قرمز، نارنجی و سفید بهترین تاثیر را دارند و برای افرادی که تجمل را ترجیح می دهند، طرح های رنگی آبی یاقوت کبود، سبز آبی، خاکستری، طلایی و قرمز نشان دهنده شخصیت آنهاست. پس امیدوارم با مطالعه این بلاگ بتوانید رنگ های مناسب مشتری یا اعضای خانواده خود را پیدا کنید.

 

سخن آخر درباره روانشناسی رنگ ها

روانشناسی رنگ یک زمینه مطالعاتی گسترده است که ارتباط نزدیکی با دکوراسیون داخلی دارد. چه بخواهید یک خانه طراحی کنید چه یک واحد تجاری، رنگ بندی صحیح می تواند تفاوت بزرگی در زندگی ساکنان ایجاد کند.

اگر شما هم به دکوراسیون داخلی و طراحی مثبت و جذاب علاقه دارید پیشنهاد ما به شما این است که محتواهای زیر را مطالعه کنید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *