چرا دانستن این 8 نکته ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن مهم است. اکثر مردم، بیشتر زمانی که در خانه هستند را در اتاق نشیمن یا پذیرایی میگذرانند. خانوادهها در اتاق نشیمن دور هم مینشینند، با هم صحبت میکنند و غذا میخورند. مهمانها هم معمولا به همین قسمت خانه راهنمایی میشوند.
بنابراین دکوراسیون این بخش از خانه، از رنگ دیوارها گرفته تا وسایل و مبلمان، در زندگی اعضای خانه نقش پررنگی دارد. یکی از موضوعاتی که در دکوراسیون اتاق نشیمن اهمیت دارد انتخاب وسایل مربوط به مبلمان است. قبل از هر چیز بهتر است بدانیم آیا ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن خوب است یا بد؟ برای پاسخ دادن به این سوال با ما در آوش فرنیچر همراه باشید:
ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن خوب است یا بد؟
شاید این سوال همیشه یک ابهام در ذهن همه افراد باشد که آیا ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن خوب است یا بد؟ وسایل اتاق نشیمن، هم به صورت جدا و هم به شکل ستهای چندنفره مبلمان، ست میز تلویزیون، جلو مبلی و میز عسلی به فروش میرسند. چه وسایل را به صورت ست تهیه کنید چه به شکل جدا، این تصمیم مزایا و معایبی خواهدداشت. هرچند دانستن چند نکته و توجه به آنها، این معایب را کمرنگ میکند.
مزیت ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن
قطعات مبلمان و میزهای ست از یک مدل تولید شدهاند و سبک طراحی یکسانی دارند. جنس، رنگ، و طرح آنها مشابه است و بنابراین احتمال این که شکل ظاهری آنها به هم نیاید و کنار هم ظاهر خوبی ایجاد نکنند بسیار کم است.
این هماهنگی در اجزای مبلمان و میزها جلوه منظم و هماهنگی به خانه میدهد. تازه، کار شما برای انتخاب وسایل اضافی مثل کوسن، قالیچه و پردهای که به مبلمان اتاق بیاید هم راحتتر است. در حالی که اگر بخواهید اجزای اتاق را یکی یکی انتخاب کنید و بخرید، نتیجهی تمام وسایل کنار هم ممکن است ترکیبی آشفته از مدلهای رنگارنگ و مختلف از آب دربیاید.
عامل زمان و تنوع مدل ها
از این گذشته، انتخاب وسایل به صورت مجزا خیلی طول میکشد و تنوع مدلها، انتخاب وسایل اضافی برای زیباتر کردن ظاهر خانه را سخت میکند. خلاصه این که همه متخصص طراحی دکوراسیون نیستند و انتخاب وسایل ست، تصمیم امن و کمدردسرتری به نظر میرسد.
محدودیت های ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن
از طرفی، شاید بعضی از مدلهای مبلمان یا میزهای ست از مد بیفتد و ظاهر خانه قدیمی یا خستهکننده به نظر برسد. شاید عوض کردن یکی دو قلم از وسایل خانه برای ساختن ظاهری شیکتر کار خیلی سختی نباشد. اما عوض کردن کل مبلمان و میزها با یک ست جدیدتر، هم سخت است و هم خرج زیادی برمیدارد.
ظاهر قدیمی را هم کنار بگذاریم، آمدیم و مثلا پایهی میز تلویزیونی شکست. اگر با بقیهی میزهای خانه ست نبود، تهیه میز تلویزیونی جدید میتونست راه حل خوبی باشد. اما حالا ممکن است کل ظاهر خانه که با وسایل ست یکدست شده، با یک میز متفاوت بر هم بخورد.
محدودیت خلاقیت در دکوراسیون
به جز اینها، وسایل ست جلوی اجرای خلاقانه ایدههای دکوراسیون را میگیرند و نقش سلیقه شما را در چیدمان خانه کمرنگ میکنند. به همین دلیل شاید بهتر باشد وقتی داریم برای ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن برنامه ریزی می کنیم، تمام وسایل را ست انتخاب نکنیم. برای این منظور چند نکته زیر می تواند به شما کمک کند که در عین ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن خلاقیت و سلیقه شخصی خود را هم به کار ببرید.
8 نکته زیر برای ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن به کارتان می آید با آوش فرنیچر همراه باشید تا این 8 نکته را با هم مرور کنیم.
1. انتخاب ترکیب رنگی
اولین نکته برای ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن انتخاب ترکیب رنگی یا همان پالت رنگی است. ترکیب رنگی اتاق نشیمن را انتخاب کنید و بعد، ست مبلمان یا میزها را طوری انتخاب کنید که با آن ترکیب رنگ هماهنگ باشد. برای انتخاب ترکیب رنگی میتوانید طیفهای مختلف از یک رنگ خاص را در نظر بگیرید یا رنگهای مکمل (مثل آبی و نارنجی) را با هم ست کنید. یا این که یک رنگ خنثی را به عنوان رنگ زمینه انتخاب کنید و رنگهای زنده را به آن اضافه کنید.
2. هماهنگی سبک مبلمان
برای انتخاب ست میز و مبلمان، به سبک دکوراسیون اتاق نشیمن و سالن پذیرایی توجه کنید. اگر بقیه اثاثیه و تزئینات خانه فضای خاصی را ایجاد میکنند ، مبلمان را جوری انتخاب کنید که با این فضا جور باشد. مثلا اگر فضای خانه به صورت مدرن طراحی شدهباشد، انتخاب ست میز و مبلمان ساده و مینیمال مناسب است. میزهایی با حاشیه کندهکاری و مبلهایی با پارچه پر نقش و نگار را در صورتی انتخاب کنید که اتاق نشیمن فضای سنتی داشتهباشد.
3. استفاده از جنس مشابه
سومین نکته برای ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن رعایت مشابه بودن جنس مبلمان است. انتخاب ست میز و مبلمان از جنسی که در بقیه قسمتهای خانه هم به کار رفته، باعث میشود وسایل جدید بیشتر با فضای کلی خانه جور باشد و بیشتر با اتاق هماهنگ به نظر برسد. مثلا اگر داخل اتاق از نمای چوبی استفاده شده، وسایلی از جنس چوب را با آن ست کنید.
4. اندازهگیری و انتخاب مبلمان
قبل از خرید مبلمان و میزها ابعاد اتاق نشیمن یا سالن پذیرایی را خوب اندازه بگیرید تا اندازهای که برای اثاثیه جدید خانه مناسب است دستتان بیاید. موقع انتخاب وسایل به این اندازهها توجه کنید. با این کار میتوانید متوجه شوید کدام مجموعه وسایل خانه اتاق نشیمن را زیاد تنگ میکنند یا برای فضای شما بیش از اندازه کوچک هستند. علاوه بر این، هنگام انتخاب ستهای مختلف مطمئن شوید که اندازه آنها با هم تناسب دارد. مثلا ست مبلمان بزرگ را همراه با ست میزهای کوچکی که با مبلها هماهنگی ندارد نخرید.
5. آیتمهای زینتی
پنجمین نکته برای ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن انتخاب آیتم های زینتی است. بعد از این که ست کامل وسایل جدید را تهیه کردید و در اتاق گذاشتید، آیتمهای زینتی مناسب را به آن اضافه کنید. وقتی آیتمهای زینتی، مثل کوسن برای مبل یا رومیزی و گلدان برای میز، با وسایل همراه میشود، وسایل و فضای خانه بیشتر هماهنگ و یکدست به چشم میآیند.
6. چیدمان قرینه
برای این که ستهای مبلمان و میزها بیشتر در فضای خانه به چشم بیایند آنها را به شکل قرینه در اتاق نشیمن یا سالن پذیرایی بگذارید. مثلا مبلهای مشابه را دو طرف یک میز جلومبلی قرار دهید. این کار هم باعث منظم به نظر رسیدن چیدمان خانه میشود و هم احساس ارامش و تعادل را به اعضای خانه و مهمانها القا میکند.
7. تنوع مدلها با رعایت هماهنگی
هفتمین نکته برای ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن توجه به تنوع مدل ها در عین رعایت هماهنگی بین آن هاست. برای این که سلیقه شخصی و خلاقیت خود را در مبلمان خانه وارد کنید، میتوانید مدلهای مختلف را کنار هم بگذارید. البته برای این کار باید به هماهنگ بودن وسایل از نظر رنگ، جنس یا سبک دقت کنید و مراقب باشید ترکیب جدید آشفته به نظر نرسد.
8. ترکیب رنگی مبلمان با دیوارهای اتاق
ترکیب رنگی که برای مبلمان در نظر گرفتهاید را کنار رنگ دیوار در نظر بگیرید و مطمئن شوید ترکیب رنگ آنها با دیوار خوب میشود. به عنوان گزینههای پیشنهادی میتوانید رنگ یکی از دیوارها را با رنگ مبل ست کنید، برای دیوار و مبل از ترکیب رنگهای مکمل، یا ترکیب رنگهای خنثی و زنده استفاده کنید.
در نهایت، هیچ اجباری برای ست بودن یا نبودن مبلمان و میزهای اتاق نشیمن وجود ندارد. بلکه سلیقه شما و سبکی که برای خانه خود میپسندید اهمیت دارد. اما با کمک گرفتن از نکات این مقاله میتوانید دکوراسیونی خاص و شیک در اتاق نشیمن بسازید.
سخن آخر
8 نکته ست کردن مبلمان برای اتاق نشیمن را در این بلاگ با هم مرور کردیم. ما در آوش فرنیچر تلاش می کنیم به مرور کردن این نکات به شما کمک کنیم در رابطه با دکور کردن بخش های مختلف خانه اطلاعات مفیدی که به آن نیاز دارید بدست آورید. بدین صورت می توانید خودتان مثل حرفه ای ها خانه یا محل کارتان را دکور کنید. بلاگ زیر در این راستا به شما کمک شایانی می کند: